...

Gesztenyepüré torta / Tejszínes gesztenyetorta

Hozzávalók:

( 40 * 30 cm-es tortára volt elég )

750 gramm fagyasztott, cukrozott gesztenyepüré

 2 evőkanál zselatin

1 dl víz

8 dl állati tejszín ( díszítéshez + 4 dl tejszín, 2 ek. porcukor és egy zselatin fix )

3 evőkanál porcukor

 


A gesztenyepürét reszeljük le vagy morzsoljuk össze

Majd 2 dl állati tejszínt csorgassunk bele és dolgozzuk össze géppel

1 dl vízben 2 evőkanál zselatint melegítsünk fel és ha langyosra hűlt tegyük a masszába és géppel keverjük el

Végül a maradék 6 dl állati tejszínt verjük habbá 3 evőkanál porcukorral és keverjük a gesztenyéhez:

Töltsük be a tortát. Tejszínhabbal, gesztenyével, csokival  díszíthetjük

Fondant borítást is tehetünk rá, elbírja a krém. Ebben az esetben főzött csokikrémmel vonjuk be a tortát és úgy tegyük rá a borítást néhány óra hűtés után.

 

vissza a címoldalra





E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
 


tortabirodalom.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!