...

 

Tejszínes csokoládétorta vagy csoki ganache krém

 

Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető krém és nagyon finom is, bár nem tartozik a legolcsóbbak közzé

 

 

Hozzávalók 20 cm-es tortához:

 

480 ml állati habtejszín

56 dkg csokoládé

Természetesen a csokoládé és tejszín minőségétől függ a krém állaga és minősége. Növényi tejszínnel is elkészíthető, de semmi köze nem lesz az eredetihez!

A csokoládét apróra tördeljük. Mivel semmi más nem kerül bele, így az édességét a tejcsoki és az étcsoki arányainak változtatásával állíthatjuk be. Én 3 tábla ét és 2,5 tábla tejcsokit használok. A tejszínt feltesszük melegedni. Mikor elkezd forrni hozzáadjuk a csokit és lehúzzuk a tűzről. Azért tördeljük össze a csokit, hogy ne forrjon túl a tejszínünk, míg azzal vagyunk elfoglalva, hogy a csokit daraboljuk. Jól elkeverjük a csokit. Ha darabos maradna akkor tegyük vissza a tűzre, hogy teljesen olvadjon fel. Hagyjuk kihűlni és utána habosítjuk fel robotgéppel. Nagyon masszív, kemény krémet kell kapnunk!

 

Tippek, tanácsok:

 

Ha túlforraljuk a tejszínt nem verődik fel!

Ha sokáig habosítjuk a géppel csomós lehet!

Ideális kosárfonás elkészítéséhez, mivel gyönyörűen látszik a minta benne!

 

 Receptjeim, írásaim és fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban! Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol csak az írásom első pár sora jelenik meg és a folytatásért az oldalamra kattinthatnak az olvasók.

vissza a címoldalra

E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
 


tortabirodalom.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!