...

 

 

Pudingos krém

Hozzávalók egy normál torta ( 23 cm ) betöltésére és bevonására:

9 dl tej

3 csomag Dr. Oetker  pudingpor

10-12 ek cukor

25 dkg margarin vagy vaj

A tejben megfőzzük a pudingport a cukorral és mikor kihűlt 25 dkg margarint kihabosítunk és a pudingos krémhez keverjük.

 

 

Nagyon gyors és jól variálható krém, de én a legutolsó esetben nyúlok pudingporhoz, illetve akkor, ha ezt a recept úgy kívánja. Fondant alá is lehet tenni, de csak akkor használjuk, ha a bevont tortán a bevonat 24 óránál nem áll tovább, mert tapasztalatom szerint a tej miatt a bevonat oldódni kezd  a tortán ennyi idő elteltével.

Díszítéshez javaslom a tejszínes pudingport, mert ezt nagyon keményre lehet főzni a többivel ellentétben és ezt mindenfélére lehet színezni, valamint majdnem minden ízhez illik, hiszen nem kell a torta töltelékének is ennek a krémnek lennie.  Természetesen ha barnára, sárgára vagy rózsaszínre van szükségünk, akkor válasszunk csokis, vaníliás vagy epres pudingport. Adagot arányosan lehet növelni, csökkenteni. Ha színezni szeretnénk és csak folyékony festékünk van, akkor azt a tejben keverjük el. Csak pasztel színeket fogunk kapni ekkor. Por és gél festékkel mikor teljesen elkészült a krém akkor színezzünk!

 

 Receptjeim, írásaim és fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban! Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol csak az írásom első pár sora jelenik meg és a folytatásért az oldalamra kattinthatnak az olvasók.

 

vissza a címoldalra

E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
 


tortabirodalom.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!