...

 

 

Emeletes torta összerakása

 

Szükségünk lesz pár dologra:

 2 vagy több tortára

 elválasztó tálcára

 kitámasztó pálcikákra

 

Torták: alsó tortának olyan krémet válasszunk, ami masszív és el fogja bírni a felső torta súlyát. Ezek általában a vajas krémek. Felső tortát készíthetjük bármilyenre. Amennyiben emeletes tortát készítünk az elkészült tortákat külön hűtsük egy éjszakát és csak utána tegyük egymásra.

 Elválasztó tálca: lehet kapni 800-900 ft körüli áron műanyag tálcát, amit én pl. nevesebb alkalmakra ajánlanék, mint pl. esküvő. Otthoni használatra tökéletes egy kartonpapírból kivágott körlap, ami a felső torta átmérőjénél kb. fél cm-el kisebb átmérőjű. Tökéletes a müzlis doboz, játékok doboza, bármi hasonló. Ezt alufóliával vonjuk be, hogy ne áztassa át a torta krémje.

Kitámasztó pálcikák: Saslikpálcákat használok, mert ezek eleve élelmiszerekhez készültek.

 

 

Az alsó tortába 4-5 pálcát szúrunk, melyeket méretre vágunk. Beleszúrjuk a pálcikát, megjegyezzük az ujjunkkal milyen hosszú, kicsit feljebb húzzuk és eltörjük )

Ezek után ráhelyezzük a bevont kartonlapot:

Így tesszük rá a felső tortát és az egészet átszúrjuk egy pálcikával:

 
 
A tortát díszíthetjük:

 

 

 Receptjeim, írásaim és fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetőek más oldalakon vagy nyomtatásban! Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol csak az írásom első pár sora jelenik meg és a folytatásért az oldalamra kattinthatnak az olvasók.

 

 

vissza a címoldalra

E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
 


tortabirodalom.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!